Header

Online Betting Starter Her

Fotball-VM 2018 for U-20 damer

Posted on Tags , ,

Fotball-VM 2018 for kvinner U-20 avholdes i Frankrike

I forbindelse med verdensmesterskapet i fotball for menn, er det nok ikke mange som har fått med seg at det er enda et verdensmesterskap på gang. Verdensmesterskapet i fotball for U20 damer har holdt seg godt under radaren for de fleste av oss. Det har ikke vært særlig mye å lese eller se om det i media. Det er nok bare de mest engasjerte i mesterskapet som har holdt seg helt oppdatert på den fronten.

Det er kanskje ikke så rart heller. Fotball-VM for menn er ved siden av OL årets store idrettsbegivenhet rundt om i verden. Likevel er det absolutt verdt å se nærmere på U20 for damer. Det er også i regi av Det internasjonale fotballforbundet FIFA.

Hva er U20-VM i fotball for damer?

Det offisielle navnet på turneringen er U20 World Championship in Women’s Soccer. Det er kanskje best kjent som D20 World Cup, og er et verdensmesterskap i fotball for damer under 20 år.

Årets VM blir arrangert i Frankrike i tiden 5. til 24. august.

Videodømming: VAR er bra for fotballsporten

Det første mesterskapet ble avviklet i 2002. Siden er det blitt arrangert hvert andre år. Det betyr at årets VM blir det niende i rekken. I de to første mesterskapene var aldersgrensen på 19 år, men før mesterskapet i 2006 endret FIFA reglene til 20 år.

16 land skal kjempe om VM-tittelen

Til årets mesterskap er det 16 lag som har kvalifisert seg. Slik har det vært siden mesterskapet i 2006. I de to første verdensmesterskapene var det 12 lag som fikk plass i turneringen. Mesterskapet starter med gruppespill mellom 5. og 13. august. Det er fire grupper, og til årets mesterskap er det følgende land som har kvalifisert seg;

Gruppe A: Frankrike, Ghana, New Zealand og Nederland

Gruppe B: England, Mexico, Brasil og Nord-Korea

Gruppe C: USA, Japan, Paraguay og Spania

Gruppe D: Tyskland, Nigeria, Kina og Haiti

Som man ser har ikke Norge klart å kvalifisere seg til mesterskapet. U20-VM sparkes i gang med kampen mellom Mexico og Brasil den 5. august. Etter gruppespillet blir det kvartfinaler den 16. og 17. august, mens semifinalene spilles den 20. august. Bronsefinalen spilles på Stade de la Rabine i Vannes den 24. august, mens selve finalen spilles på samme stadion klokken 19.30 samme kveld.

Interessert i sportsbetting? Dette er de best bookmakerne på nett

Tyskland og USA har vunnet flest VM-titler

I løpet av de første åtte mesterskapene har USA og Tyskland vært mest ivrige på grøten. Begge land har sikret seg tre titler. I tillegg har Tyskland også et sølv etter å ha tapt finalen i 2012 mot nettopp USA. Noe overraskende er det Nord-Korea som har sikret seg de to andre mesterskapstitlene. Et sølv har landet også etter tap i finalen mot USA i 2008.

Nord-Korea er også regjerende verdensmester etter at de slo Frankrike 3–1 i finalen under mesterskapet i Papua Ny Guinea i 2016. I tillegg til denne sølvmedaljen har årets vertsland Frankrike også en bronsemedalje fra 2014. Andre land som har sikret seg bronsemedaljer er Tyskland og Japan med 2 og USA, Sør-Korea og Brasil med 1. Andre lag i tillegg til Frankrike, Nord-Korea og Tyskland som har kommet seg til finalen, men som har måttet ta til takke med sølv er Canada en gang og Kina og Nigeria med to ganger hver.

Syv land har arrangert U20-VM gjennom historien

Dette fotballmesterskapet har gjennom historien blitt arrangert av syv forskjellige land. Det første mesterskapet i 2002 ble avviklet i Canada. Samme land fikk den samme æren i 2014. Deretter har disse landene arrangert det i denne rekkefølgen annethvert år mellom 2004 og 2012; Thailand, Russland, Chile, Tyskland og Japan. I 2016 var det som nevnt Papua Ny Guinea. Og mesterskapet i 2018 er det altså forrige mesterskaps tapende finalist Frankrike som får æren av å arrangere.

I tillegg til VM-tittelen deles det også ut andre priser

De som har kvalifisert seg til årets mesterskap gjør selvsagt alt for å vinne VM-tittelen eller en medalje. Utover dette deles det også ut individuelle priser til beste spiller, toppscorer og beste målvakt. I tillegg går FIFA Fair Play til et av deltagerlandene.

Fotballspilleren med flest scorede mål under U20 er Christine Sinclair fra Canada. Hun scoret hele 10 mål under mesterskapet på hjemmebane i 2002.

I forrige mesterskap sikret Japan seg Fair Play-prisen. I tillegg sikret japanerne Hina Sugita og Mami Ueno seg henholdsvis prisen som beste spiller og toppscorer. Mylene Chavas fra Frankrike fikk prisen som mesterskapets beste keeper. Fotballspilleren med flest scorede mål under U20 er Christine Sinclair fra Canada. Hun scoret hele 10 mål under mesterskapet på hjemmebane i 2002. Hun mottok også prisen som beste spiller under dette verdensmesterskapet.

Stornyhet: Zlatan blir Bethard-ambassadør

Hvilket land kommer til å vinne U20-VM?

Hvem som kommer til å vinne mesterskapet er vanskelig å si. Det spilles ikke så mange kamper før mesterskapet så det er lite å basere seg på. Imidlertid er det kanskje ikke utenkelig at Tyskland eller USA vinner. De to lagene med flest titler har jo historien og statistikken på sin side. Eller klarer Nord-Korea å forsvare tittelen fra to år tilbake? Eller blir det vertslandet Frankrike som klarer å vinne etter at det endte med finaletap og sølv i 2016? Svaret på det får vi den 24. august.