Header

Online Betting Starter Her

Tour de France 2018

Posted on Tags , ,

Årets beste reiseprogram er godt i gang. Eller kanskje man skal kalle det en serie med reiseprogrammer? For det er jo det det er. Ispedd masse syklister. Opprinnelig 176 av dem, men som vanlig er frafallet ikke helt ubetydelig. Vi snakker ikke om Travel Chanel eller Lonely Planet her. Det snakkes om årets utgave av Le Tour de France. Sykkelrittet i Frankrike er gjennom mange år blitt en helt fantastisk opplevelse på TV2. Mye god sport og gode sykkelanalyser, men også supre bilder av fantastiske slott og landskap ispedd masse historisk informasjon. Det Johan Kaggestad og Christian Paasche serverer oss dag etter dag, år for år kunne ikke VisitFrance gjort bedre. Dette har sørget for masse nordmenn på ferie i hele Frankrike. For å se på litt sykkelløp samt kose seg på tur med god mat og drikke samt nyte alt hva Frankrike har å by på.

Det startet i 1903

kart over tdf ruta 2018Frankrike rundt ble arrangert for første gang i 1903 og er verdens største sykkelritt. I 2018 avvikles konkurransen for 105 gang. Ved siden av Giro d’Italia (Italia rundt) og Vuelta a España (Spania rundt) er Touren ett av de store 3-ukersrittene som avvikles i Europa. Fellesbetegnelsen på disse er Grand Tour, men Frankrike rundt er det gjeveste å vinne.

Etter åpningsetappen bruker man vekselvis å fortsette med og mot klokken gjennom Frankrike. De etappene som er mest avgjørende for sykkelrittet foregår enten i Pyreneene eller i Alpene. Eller i begge fjellområdene. Berømte stigninger og målganger er Col du Galibier, Mont Ventoux, Col du Tourmalet og ikke minst L’Alpe d’Huez. Rittet er ikke innom alle disse fjellene hvert år, men de står ofte på programmet. Dermed er de meget viktige etapper for sammenlagtrytterne og det gir stor prestisje å vinne en etappe som har målgang på en av disse toppene.

Mange har vunnet gjennom historien

I løpet av alle årene som Tour de France er blitt avviklet, har mange vunnet sammenlagt. Mange har også klart den bragden flere ganger. Noen på fair måte, mens andre har jukset og er blitt tatt for doping. Enten underveis eller i ettertid. Ser man på statistikken over sammenlagtvinnere så er det ingen vinnere for årene 1999 til 2006. Eller som det står; «tittel annullert». Seks av disse var det Lance Armstrong som vant, men selv om han aldri ble tatt for doping, måtte han tilslutt innrømme at det var tilfellet.

Løpere som har vunnet sammenlagt mange ganger uten å bli fratatt denne æren, er franskmennene Bernard Hinault, Jacques Anquetil, belgiske Eddy Merckx og spanske Miguel Indurain. Alle disse fire har klart å vinne rittet hele fem ganger. Sistnevnte er den eneste som har klart det i løpet av fem sammenhengende år. Om en av årets store forhåndsfavoritter Chris Froome klarer å vinne sammenlagt, vil han også bli medlem av denne eksklusive klubben med 5 sammenlagtseire i Tour de France.

Selv om det selvsagt ikke er like stort å vinne en enkeltetappe som hele touren, henger enkeltseire høyt i et ritt som Frankrike rundt. For de fleste som deltar henger en enkeltseier her høyere enn seier i et endagsritt. Og gjennom historien er det sykkelryttere som virkelig har forsynt seg av fatet. Seks ryttere har klart å vinne minst 20 enkeltetapper. Flest seire har Eddy Merckx. Belgieren klarte å vinne hele 34 etapper i løet av de årene han var med i Tour de France. Nest flest har engelske Mark Cavendish med sine 30. Han sykler fremdeles så han er i posisjon til å pynte på statistikken. Den franske sykkellegenden Bernard Hinault klarte å vinne 28 enkeltetapper. Det sikrer han den siste plassen på pallen.

I gul trøye i 96 dager

syklister fjellpass flammer brannFor sammenlagtrytterne handler alt om den gule trøyen. Eller Maillot jaune som den kalles i rittet. Det er den som kommer til mål i Paris med lavest sammenlagttid som vinner den. Underveis kan den bli båret av andre ryttere. Spesielt i starten er det spurterne som får gleden og æren av å ikle seg den for en etappe eller flere. Når fjelletappene starter havner den fort på en av forhåndsfavorittene. Og mange av dem kan sykle med den i ganske så mange dager. Eddy Merckx har en klar rekord på det området. Han syklet i gul trøye i hele 96 dager. Nærmest kommer Bernard Hinault og Miguel Indurain med henholdsvis 75 og 60 dager. De tre siste års vinner Chris Froome har hittil syklet i gult i 59 dager. Om han klarer å leve opp til forhåndsfavorittstemplet, er det grunn til å tro at han vil forbedre den statistikken, og dermed dytter den spanske sykkellegenden ned fra pallen.

Mange løpere har stilt til start mer enn 10 ganger i Frankrike rundt. Ryttere som George Hincapie, Stuart O’Grady og Jens Voigt stoppet på 17 deltakelser. Med sin 18 start i 2018, topper nå franske Sylvain Chavanel denne statistikken alene.

Mye bra norsk sykkelinnsats

Gjennom tidene har norske syklister vunnet hele 17 etapper, og det er spesielt etter år 2000 at disse har kommet. Det kan vi ikke minst takke Thor Hushovd for. Han har 10 av disse. I tillegg har Edvald Boasson Hagen, Alexander Kristoff og Kurt Asle Arvesen bidratt. Første norske etappeseier var det Dag Otto Lauritzen som sikret. Den bragden klarte han på selveste 14. juli i 1987.

Thor Hushovd har ikledd seg den gule ledertrøyen tre ganger. I 2011 syklet han i gul ledertrøye over seks sammenhengende etapper. Som den sterke spurteren han var kjempet han ofte om den grønne poengtrøyen også. Den vant han tilslutt i både 2005 og 2009. I alle årene fra 2003 til 2011 var han for øvrig alltid blant de fem beste i konkurransen om den grønne spurttrøyen.

18 nordmenn har stilt på startstreken en eller flere ganger i Tour de France.

Den første var Knut Knudsen i 1975. Året etter ble han som kjent olympisk mester på 3000 meter forfølgelsesritt under sommer-OL i München. Den beste norske sammenlagtplasseringen må vi helt tilbake til 1980 for å finne. Da var det en annen trøndersk syklist, nemlig Jostein Wilmann som klarte bragden å bli nummer 10 tilslutt.

Tour de France 2018

fjelletappe fra 2018Årets Tour er altså nummer 105 i rekken. Rittet starter vanligvis den første lørdagen i juli, men på grunn av verdensmesterskapet i fotball ble det ikke start før den 7. juli i år. Årets ritt består av 21 etapper. Åtte av disse er såkalte flate etapper, fem foregår i mer kupert terreng, mens seks av dem er ekte fjelletapper. I tillegg kommer en lagtempoetappe og en individuell tempoetappe. Lagtempoen var den tredje etappen, mens den siste tempoetappen kommer på den tyvende etappen. Det er den nest siste, og Touren regnes som avgjort i forhold til den gule trøyen etter denne. I år er nesten alt av sykling innenfor Frankrikes grenser. Den eneste gjesteopptredenen utenfor Frankrike er 15 kilometer i Spania på den 16. etappen.

Årets første etappe var på 201 kilometer og gikk fra Noirmoutier-en-l’Île til Fontenay-le-Comte. Den ble vunnet av Fernando Gaviria fra Colombia. Han fikk derved gleden av å sykle i gul trøye på den andre etappen. Siden de første etappene gikk nordover fra Bordeaux mot Bretagne, ble de tidvis krevende på grunn av sidevinden som kom fra Biscayabukten.

Til start på den første etappen var det 176 sykkelryttere fra tretti forskjellige land som stilte. De var del av 22 lag. I 2018 er det slik at hvert lag ikke kan stille med mer enn åtte løpere mot tidligere ni. Dette fører selvsagt til at lagene blir enda mer sårbare med tanke på uhell og sykdom. For de beste lagene handler det om å ha så mange hjelperyttere som mulig til både opptrekket i spurtene, og ikke minst for å beskytte og hjelpe lagets kaptein i det harde fjelletappene.

Fra Norge er det tre ryttere med denne gangen. Det er veteranene Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen. De stiller på startstreken for henholdsvis sjette og åttende gang. 24-åringen Amund Grøndahl Jansen er derimot debutant som en del av det nederlandske laget Team LottoNL-Jumbo. Foreløpig har ingen av de norske vunnet en etappe, men begge de to veteranene har vært i god posisjon under de spurtene som har vært, uten å klare og passere målstreken først.

Det konkurreres om fire fargetrøyer i Tour de France

alle de 4 forskjellige vinner/leder skjortene i tdfDen gjeveste trøyen er selvsagt den gule som går til den som kommer seg til Paris med kortest sammenlagttid. Stor prestisje er det også å vinne den grønne poengtrøyen. Blant spurterne henger den høyest. Den vinnes med å sikre seg fleste poeng i innlagte spurter på etappen eller ved målgang. Så har man også klatretrøyen. Den såkalte polkatrøyen. Den får man ved å sikre seg flest klatrepoeng i de kategoriserte stigningene i løpet av touren. Det kan være underveis og ved målgang på en av fjelletappene. Tilslutt skal jo ungdommen ha noe. Det er den hvite ungdomstrøyen som går til den under 25 år som har kortest sammenlagttid.

Mest offensive rytter kåres av juryen hver dag. Vedkommende sykler med rødt startnummer på påfølgende etappe. Ved Tourens slutt deles det ut en super-combativity-pris til den som har vært rittets mest offensive syklist. Det er også en lagkonkurranse hvor tidene på hvert lags tre beste syklister legges sammen.

Chris Froome vinner sammenlagt for femte gang

Det gir ikke høye odds å satse på at den britiske Sky-syklisten vinner Frankrike rundt for femte gang. Han hadde riktignok et uhell på slutten av den første etappen og tapte litt tid der, men på de første etappene har også mange av de andre sammenlagtfavorittene hatt uhell og tapt tid, så det behøver ikke å bety så mye når de kommer til fjelletappene. En av de største opponentene Richie Porte måtte stå av etter et kravebensbrudd på den 9. etappen. Foreløpig leder belgiske Greg Van Avermat, godt hjulpet av en god lagtempoetappe av hans lag BMC Racing. At han skal gå helt til topps er det imidlertid ikke mange som har tro på.

Vincenzo Nibali, Nairo Quintana og Geraint Thomas er nok de største utfordrerne til Froome, men de klarer det nok ikke i år såfremt Chris Froome unngår flere uhell. Ved målgang på L’Alpe d’Huez etter den 12. etappen vil det nok tegne seg et tydeligere bilde av hvem som er med i kampen om den gule trøyen.

Peter Sagan vinner den grønne poengtrøyen

jagerfly i formasjon over chaps elysseesMed to etappeseire allerede og flere andre gode plasseringer, har slovakiske Peter Sagan et godt tak på den grønne trøyen med sin 299 poeng. Nærmeste utfordrer er colombianske Fernando Gaviria med 218 poeng. De andre utfordrerne ligger nok for langt bak allerede. Imidlertid må man komme seg til mål i Paris for å få den. Selv om man har flest poeng fjernes man fra konkurransen om man ikke er med i løpet lenger. Og i fjor ble Sagan kastet ut av Touren på grunn av usportslig opptreden i feltet under en spurt. Dette har i ettertid blitt omgjort, men selvsagt for sent for Sagan sin del, som før det vant poengtrøyene fem år på rad mellom 2012 og 2016. Han holdt fokus på syklingen og ble verdensmester i landeveisritt for tredje gang i Bergen. Hårfint foran Alexander Kristoff. Det gir ikke så høye odds å satse på at han vinner denne trøyen for sjette gang i år.

Fremdeles veldig åpent om de to siste trøyene

Hvem som vinner klatretrøyen er det alt for tidlig å si noe fornuftig om. Det får man ikke en god formening om før det startes på fjelletappene. Og da er det fort gjort at denne går til en av de som plasserer seg best i totalsammendraget.

Ungdomstrøyene er det heller ikke gitt hvem som vinner. Det gjelder å komme seg til Paris, men vi nordboere kan heie på danske Søren Kragh Andersen. Han har foreløpig en veldig fair sjanse på denne siden han har syv minutter å gå på i forhold til nærmeste konkurrent. Imidlertid skal også han komme seg velberget gjennom mange fjelletapper og inn til paradegaten i Paris.

Åh Champs-Élysées!

triumfbuen i paris oppløp fra tdf 2017Rittet avsluttes med målgang rett etter Norges-svingen på Champs-Élysées den 29. juli. Det er en etappe for spurterne og kampen om den grønne trøyen. Den gule deles ut dagen før. I praksis. Kun uhell forandrer dette. Syklisten i gul trøye skåler i Champagne med lagkamerater, konkurrenter og sportsdirektøren på veien inn til Paris. I år blir nok det Chris Froome for femte gang.

Vi avslutter vår Tour de France analyse med den siste kilometeren fra fjorårets ritt, det er en imponerende fart og de siste 350 meterne går på ca 18 sekund – nærmere 70 kmt! Det er raskere enn noen andre kan lovlig kjøre ned ærverdige Champs-Élysées.