Header

Online Betting Starter Her

Vinter OL 2018

OL 2018. OL ringene. Maskot. Symbolet for Ol i PyeongchangEt av vinterens store høydepunkter for de sportsinteresserte er De olympiske vinterlekene. I 2018 avvikles de i sør-koreanske Pyeongchang i tidsrommet 9- 25. februar. At lekene går av stabelen i Asia betyr at enkelte øvelser går på litt ukurante tider for nordmenn og europeere. OL-byen ligger 8 timer foran oss. Det betyr at tidsforskjellen under OL 2018 kan gå på bekostning av nattesøvnen.

Imidlertid er det også slik at om man ser på OL-programmet, så er det fullt mulig å se vinter OL 2018 på TV uten at man går rundt som en zombie. Aller størst blir nok utfordringen i alpint. Der har alle øvelser start mellom klokken 02.15 og 03.00 på natten. Ellers er det faktisk mye som har en sendetid tilpasset europeiske sponsorer.

I 2018 er det vinter OL for 23. gang

OL 2018. Personer inne blant OL-ringeneFørste gangen vinter OL ble avviklet var i 1924 i franske Chamonix. Lekene i 2018 blir dermed de 23. i rekken. Det har derfor, med tre unntak blitt arrangert vinter OL hvert fjerde år siden de første lekene. Ikke overraskende er OL blitt avlyst to ganger. I japanske Sapporo og italienske Cortina d’Ampezzo i henholdsvis 1940 0g 1944. I tillegg gikk det bare to år mellom de olympiske vinterlekene i 1992 og 1994. Dette fordi man ønsket å forskyve på syklusene slik at sommer- og vinterlekene ikke arrangeres samme år. Norge har arrangert vinter OL to ganger. Første gangen i Oslo i 1952. Andre gangen på Lillehammer i 1994. Et arrangement som fremdeles kan kalle seg «the best Olympic Winter Games ever»

 

Norge topper medaljestatistikken

OL 2018. Tre norske kvinner i tet under langrenn i OLMange hevder jo at nordmenn er født med ski på benene, men det er i alle fall ingen tvil om at Norge er en vintersportsnasjon. Ser man på medaljestatistikken fra vinter OL så topper Norge foran USA og Tyskland. Per januar 2018 er vi eneste nasjon med minst 100 medaljer i alle tre valører med henholdsvis 118 gull-, 111 sølv- og 100 bronsemedaljer. Og dessverre legges det noen til statistikken for hvert år på grunn av at bedre testing fører til at utøvere tas i doping. I tillegg har man også rene dopingskandaler som med Russland under OL på hjemmebane i 2014.

Store forventninger til de norske utøverne

Basert på vinterens resultater skal dette bli et av tidenes vinter OL, men det skal konkurreres først. Statistikk betyr ikke medaljer etter konkurranse. Likevel er det ikke til å legge skjul på at det er store forventninger til de norske deltagerne. Ikke minst i øvelser som langrenn, alpint og skiskyting. Det burde heller ikke komme som noen overraskelse om vi tar noen medaljer i kombinert, skøyter og hopp.

Ol 2018. Kjetil Jansrud nedover OL-løypenI alpinbakken kan både Kjetil Jansrud og Aksel Lund Svindal sikre seg medaljer av edleste valør i fartsdisiplinene. Det settes bokstavelig talt utfor bakken den 11. februar, mens Super-G foregår den 15. februar. I slalåm er Henrik Kristoffersen kapabel til å vinne, og bataljen mot Marcel Hirscher går av stabelen den 22. februar. I tillegg kommer også øvelser som superkombinasjon og storslalåm. Øvelser hvor man heller ikke skal avskrive norske medaljer. De andre norske alpinistene på herresiden skal heller ikke avskrives i medaljekampanjen. Med en god dag er det flere som kan ta med seg en medalje hjem i bagasjen.

 

 

I langrenn er gull et folkekrav

OL 2018. Norske langrenssløpere iført OL-genserenI den norske paradegrenen langrenn forventes det vel nesten medaljer og gull uansett øvelse. Med vinterens komet Johannes Høsflot Klæbo og Marit Bjørgen i spissen for hvert sitt lag, kan det bli mye moro. Herrestafetten går den 18. februar mens damestafetten avvikles dagen før. De to øvelsene hvor det nærmest er et nasjonalt krav om GULL! I tillegg kommer konkurranser med skibytte tidlig under OL, i tillegg til sprint og sprintstafett. Og i løpet av de siste dagene kommer de skikkelige lange løpene med 30 kilometeren for damer og 50 kilometeren for herre. Begge to som sliteøvelser denne gangen siden de går i klassisk stil.

OL 2018. Skiskyttere i duell på standplassOg så skal det jo skytes på blink og gås fort på ski samtidig. Skiskyting er vel den øvelsen som virkelig har funnet sin form og blitt topp TV-underholdning. Bedre og mer nervepirrende spenning er det vanskelig å få. Og som vanlig knytter det seg store forventninger til de norske. Ikke minst på herresiden. Med lillebror Johannes Thingnes Bø i spissen for storebror Tarjei og Emil Hegle Svendsen, er det ventet mange tette dueller mot blant annet franske Martin Fourcade. Selv om det ser ut til at OL går uten legenden Ole Einar Bjørndalen på startstreken, er det duket for massevis av spenning fra både første stavtak og skudd.

Andre gode medaljeøvelser under vinter OL 2018

Og i tillegg til dette kan det bli bra med medaljer i andre øvelser også. Både i nordisk kombinasjon samt lengdeløp på skøyter og i hopp, har vi stolte tradisjoner. Om det ikke blir noen medaljer her vil det være både overraskende og skuffende.

Ikke minst har hopperne i kraft av gode prestasjoner de siste dagene skapt store forventninger. Maren Lundby har tatt fem strake hopptriumfer de siste dagene. Noen av dem med skikkelige utklassingssifre. Det lover godt. Og under VM i skiflyvning i Oberstdorf 18. 21 januar ble først Daniel Andre Tande verdensmester, mens lagseieren ble sikret dagen etter.

Dette lover bra, og for de som liker betting på vintersport blir det fine dager. Det blir mye det kan spilles odds på under OL 2018. Det er bare å glede seg.